sobota, 13 lutego 2016

pierś kurczaka pieczona z pomarańczami - kurczak na diecie


Pierś kurczaka pieczona w soku pomarańczowym, pieczona bez dodatku tłuszczu.

  • 4 piersi kurczaka,
  • skórka otarta z 1 pomarańczy,
  • 150 ml soku z pomarańczy,
  • 1 cm kawałek świeżego imbiru,
  • 3 gałązki tymianku,
  • sól,
  • torebka foliowa do pieczenia,
Z piersi kurczaka zdjąć skórkę, oprószyć solą.
Zetrzeć imbir, wymieszać ze skórką pomarańczową i sokiem z pomarańczy.
Do torebki do pieczenia wlać sok z pomarańczy, włożyć gałązki tymianku, piersi kurczaka, zamknąć torebkę i porządnie zamieszać (mięso musi być całe „wytytłane” w soku).
Torebkę ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na około godzinę (60 - 70 minut).






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz