piątek, 19 lutego 2016

Śledź z koprem włoskim

  • 4 płaty śledzia (u mnie matiasy),
  • 1 koper włoski,
  • 2 średnie cebule,
  • sok z 2 cytryn,
  • 2 – 2,5 łyżki miodu,
  • olej (u mnie rydzowy),
  • 1 pomarańcza.
Koper włoski pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić w piórka (wzdłuż na pół, a następnie w plasterki wzdłuż).
Zagotować sok z cytryny z miodem, włożyć koper, zagotować. Gotować 3 minuty. Wyjąć, osączyć. Następnie włożyć cebulę i gotować 2 – 3 minuty. Wyjąć, osączyć. Połączyć cebulę z koprem.
Ułożyć koper z cebulą, na nim ułożyć pokrojonego w dzwonka śledzia. Przybrać cząstkami pomarańczy, polać olejem.


 zastawa z 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz