skip to main |
skip to sidebar
Sos rabarbarowy
- 300
gram rabarbaru,
- 3
łyżki cukru,
- 3
krople esencji kardamonowej,
- 50
ml wina białego półwytrawnego
Na
patelni roztopić cukier, włożyć rabarbar, zamieszać, wlać wino dokładnie zamieszać.
Dodać kardamon do smaku. Jeszcze raz zamieszać ( łącznie ma się dusić około 4-5
minut) i podawać z mięsem. Ja podałam z cielęciną. Danie może mało fotogeniczne, ale smaczne :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsjuTwy3nR35cWCB97R5Rgsb4qK3NYCxxBEDqKMVVI0Exw9jOgAXRgk5Mss_7sA7kBhtU1iO2lsNHEUMnbGjvgtKGa7YcTb4sppUkfLOYRTfO_HjNpRwlCvQz9tSlsFSazNpvnIbn5ui4/s640/IMG_2908.JPG)
Oj smaczne, smaczne:)
OdpowiedzUsuń