Chorizo hiszpańska ostra kiełbasa z wieprzowiny z ostrą papryką.
Tapas niewielkie przekąski podawane zazwyczaj do napojów w barach Hiszpanii.
- 300 g chorizo pikantnego,
- 10 surowych ogonów krewetek,
- 1 ząbek czosnku,
- 200 g pomidorków koktajlowych,
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej,
- kolendra,
Chorizo
obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Smażyć na suchej patelni,
co jakiś czas mieszając, około 4-5 minut, powinno się
przyrumienić.
Dodać
posiekany czosnek, pomidorki koktajlowe i wędzoną paprykę. Smażyć
około 1 minutę. Dodać krewetki i smażyć około 5 minut. Posypać
kolendrą.
Podawać
z tostem.
pycha :)
OdpowiedzUsuńŁadnie wygląda, chyba też sam zrobię takie coś w domu :)
OdpowiedzUsuńPensjonatGaborek
dziękuję i polecam :)
UsuńUwielbiam te Twoje przepisy :) pychotka
OdpowiedzUsuńbardzo mi miło, dziękuję i zapraszam :)
Usuń