środa, 24 września 2014

Chorizo z krewetkami


Chorizo hiszpańska ostra kiełbasa z wieprzowiny z ostrą papryką. 
Tapas niewielkie przekąski podawane zazwyczaj do napojów w barach Hiszpanii. 


  • 300 g chorizo pikantnego,
  • 10 surowych ogonów krewetek,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 200 g pomidorków koktajlowych,
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej,
  • kolendra,
Chorizo obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Smażyć na suchej patelni, co jakiś czas mieszając, około 4-5 minut, powinno się przyrumienić.
Dodać posiekany czosnek, pomidorki koktajlowe i wędzoną paprykę. Smażyć około 1 minutę. Dodać krewetki i smażyć około 5 minut. Posypać kolendrą.
Podawać z tostem.


 

 

5 komentarzy: