- 200 g kaszanki,
- 80 g kapusty kiszonej,
- 8 śliwek węgierek,
- miód pitny czwórniak GTS*,
- miód drahimski ChOG** - gryczany,
- gruba folia aluminiowa
Kapustę
kiszoną pokroić. Śliwki wypestkować, pokroić wzdłuż na
szóstki.
Na
folii aluminiowej ułożyć kapustę kiszoną, na niej śliwki. Polać
2 łyżkami miodu pitnego, położyć kaszankę. Na kaszance położyć
miód i polać miodem pitnym.
Zawinąć folię w pakiecik, ułożyć
na rozgrzanym, do 200 stopni) ruszcie. Grillować 25 minut po
przykryciem.
![https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6kkDVdSU4_Wv-FoOX1isQ8shUgZ41tDXNHzhmfptW3v9WSa1LxOkJKmULGLZ6dgiakdyfUPWBgsFNuNZ7QykcYOq7CfwEtsIdspMnP47x0ErKdDFchyI5_9dcEuXXoHi5hfJT56ePKB8/s1600/sign_GTS_big.png](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6kkDVdSU4_Wv-FoOX1isQ8shUgZ41tDXNHzhmfptW3v9WSa1LxOkJKmULGLZ6dgiakdyfUPWBgsFNuNZ7QykcYOq7CfwEtsIdspMnP47x0ErKdDFchyI5_9dcEuXXoHi5hfJT56ePKB8/s1600/sign_GTS_big.png)
* Gwarantowana Tradycyjna Specjalność GTS - „znak jakości, przyznawany produktom noszącym tradycyjną nazwę, odnoszącą się do jego specyficznego charakteru lub tradycyjnie stosowaną dla tego produktu. Produkt z oznaczeniem GTS musi być wytwarzany z tradycyjnych surowców, według tradycyjnej, przekazywanej z pokolenia na pokolenie receptury lub tradycyjnymi metodami.”
Wszystkie produkty z tymi oznaczeniami można śmiało kupować, są to produkty najwyższej jakości bez zbędnych dodatków.
![https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPdL_KJtTJPMd0s5h1i6PwBIuo0Xud0hmiutDBWwqvPE1jcn7wuZY7AHy15C6So-6nq3LigSOLUEJjSShCfGK2npe2YIFoqG606T4ZgHTYsrNpMO9TVcq3uYXd8yeKYVAH4PMeqyzLe2E/s1600/sign_ChOG_big.png](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPdL_KJtTJPMd0s5h1i6PwBIuo0Xud0hmiutDBWwqvPE1jcn7wuZY7AHy15C6So-6nq3LigSOLUEJjSShCfGK2npe2YIFoqG606T4ZgHTYsrNpMO9TVcq3uYXd8yeKYVAH4PMeqyzLe2E/s1600/sign_ChOG_big.png)
Oznaczenie
ChOG mówi nam także, że chociaż jeden z etapów powstawania
produktu musi przebiegać na obszarze, do którego odnosi się jego
nazwa.”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz