czwartek, 25 września 2014

Jesienne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne

Już od 17 września możemy delektować się daniami z nowej, jesiennej karty dań w Le Victoria Brasserie Moderne, restauracji w Sofitel Warsaw Victoria. 


Menu, oparte na najlepszej jakości sezonowych produktach, pochodzących od sprawdzonych dostawców, przygotował Szef kuchni Maciej Majewski. Wśród propozycji można znaleźć dania z produktów, które przez lata były zapomniane, a teraz śmiało wkraczają na salony zdobywając podniebienia smakoszy: grasica cielęca, ogony wołowe, ozory cielęce, gicz cielęca...


Miałam przyjemność wziąć udział w prezentacji nowego menu, podczas której przedstawionych zostało kilka dań.


Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax, ikra łososia 

 
Krewetki, salsefia, konfitura z pigwy


Pierś z kaczki glazurowana w miodzie, seler, buraki, ziemniaki fondant


Wybór deserów:
Karmelowy custard z solonym masłem
Tylko czekolada


Granita z szampana i gruszek

W każdym daniu czuło się troskę z jaką podchodzi się tu do produktu. Widzimy wspaniałe połączenie tradycyjnej kuchni francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. 
Ważne jest  wszystko: smak, wygląd, oprawa...czuje się tu pasję i zaangażowanie Szefa.
Polecam.
W Jesiennym Menu w Le Victoria Brasserie Moderne znajdują się również:
Carpaccio z wolno gotowanej piersi kaczki, oliwa z orzechów laskowych, parmezan
Smażona grasica cielęca, kalafior, Cydr Lubelski


Custard z grzybów leśnych, jajko na miękko, dodatki Meurette


Consommé z ogonów wołowych, royale z foie gras, trufla


Smażony łosoś, dyniowe risotto, smak z szałwii


Halibut, cytrusowe Viennoise, jesienne warzywa
Filet z dziczyzny, gruszka, brukselka, sos Poivrade
Stek z 28-dniowej wołowiny, frytki,sos pieprzowo-serowy


Gicz cielęca, piwo Noteckie ciemne, kopytka
Ozór cielęcy, smardze, pilaw ryżowy
Kasztany, jabłko, karmel

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza