Blog o gotowaniu - tradycyjna kuchnia

poniedziałek, 3 listopada 2014

5 ćwiartka podroby


Linki do przepisów nazwach potraw, serdecznie zapraszam :) 

budyń z wątróbki
bycze jądra
bycze jądra/boczniaki/pak choi 
cynaderki - nerki cielęce
 
flaki  
gęsie pipki - nadziewane gęsie szyje
gulasz z żołądków drobiowych
gulasz z żołądków gęsich, gęsi pipek
gulasz z żołądków kaczych
móżdżek cielęcy
nóżki wieprzowe w galarecie
ogony wołowe
paszteciki w cieście krucho drożdżowym z płuckami
pierogi z płuckami 
policzki wołowe
policzki wołowe II
grasica cielęca w sosie z madery
risotto z grasicą 
serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto
szpik cielęcy
szpik wołowy pieczony
szyja gęsia nadziewana, gęsi pipek
szyjki gęsie faszerowane ziemniakami
uszy świńskie z kapustą
wątróbka cielęca smażona
wątróbka drobiowa z malinami 

wątróbka drobiowa z grilla 
wątróbka drobiowa z wiśniami
wątróbka drobiowa - wątróbka gęsia z jabłkiem
wątróbka drobiowa z figami 
pierogi z mięsem z ogonów wołowych




 sałatka z wątróbką
tartinki z wątróbkami
paszteciki z płucek
pasztet z wątróbki drobiowej
pasztet z wątróbki gęsiej
krupnik

zupa z gęsi z zacierkami
żurek na płuckach










królestwo garów o 22:09
Udostępnij

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.