- 150 g ugotowanego (nie rozgotowanego) bobu,
- 1/2 czerwonej papryki,
- ogórek,
- awokado,
- 1 ugotowana nieduża kolba kukurydzy (może być mała puszka kukurydzy),
- 1 mała cebulka cukrowa,
- sok z cytryny,
- sól,
- oliwa,
Ściąć
ziarna kukurydzy z kolby.
Pół
papryki pokroić.
Ogórka
obrać, pokroić w grubsze półplasterki.
Cebulę
pokroić w półplasterki.
Avocado
przekroić wzdłuż na pół.
Wyjąć
pestkę.
Wyjąć
łyżką ze skórki.
Pokroić
w plasterki.
Skropić
sokiem z cytryny.
Do
miski wrzucić bób, paprykę, ziarna kukurydzy, cebulę, ogórka i
awokado, wymieszać.
Oprószyć
solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz