wtorek, 15 stycznia 2019

Sałatka z mandarynek




Sałatka z mandarynek i cebuli, z dodatkiem kolendry – warto spróbować.

  • 4 – 5 mandarynek,
  • 1/2 – 1 szalotka,
  • natka kolendry,

  • sos:
  • łyżeczka musztardy francuskiej,
  • sok z cytryny,
  • 3 łyżki oliwy,
  • szczypta cukru pudru,

Mandarynki obrać, podzielić na cząstki.
Każdą cząstkę przekroić na pół.
Szalotkę pokroić w cienkie półplasterki.
Wymieszać musztardę z cytryną i cukrem.
Wymieszać z oliwą.
Ułożyć mandarynki na półmisku, posypać pokrojoną szalotką.
Polać mandarynki sosem.


Posypać natką kolendry.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz