czwartek, 19 maja 2016

Ceviche z tuńczyka z owocami


  • 150 g tuńczyka,
  • 1 średnia nektarynka,
  • 3-4 cząstki pomarańczy,
  • 6 jeżyn,
  • kilka listków kolendry,
  • sól
  • marynata:
  • sok z 1/2 cytryny,
  • sok z 1/2 pomarańczy,

Wymieszać sok z pomarańczy i cytryny.
Tuńczyka pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski, polać sokiem z cytrusów, wymieszać, odstawić.
Nektarynkę obrać, pokroić w małą kostkę.
Cząstki pomarańczy, obrać z błonki, pokroić w poprzek w plasterki.
Jeżyny przekroić na pół.
Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, oprószyć solą.


 zastawa z 


4 komentarze:

  1. Wygląda i brzmi smakowicie ale miałabym obawy to zjeść ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem przyzwyczajona do carpaccio z surowych składników. Mnie przepis gra :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń