- garść liści młodego szpinaku,
- kilka młodych liści botwinki,
- 10 truskawek,
- oliwa,
- ocet balsamiczny,
- 200 g mozzarelli w kulkach,
- 1 jajko,
- łyżka mąki,
- bułka tarta,
- olej do głębokiego smażenia (ryżowy)
Liście
umyć, osuszyć.
Odciąć
szypułki od truskawek. Przeciąć je na połówki lub ćwiartki.
Jajko
rozbić, rozbełtać. Kulki mozzarelli osuszyć, oprószyć mąką,
panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu
(niecałą minutę) na rumiano.
Liście
skropić oliwą i octem balsamicznym, delikatnie wymieszać.
Na
półmisku ułożyć liście, truskawki i smażoną mozzarellę.
Skropić oliwą i octem balsamicznym.
zastawa z
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz