wtorek, 17 maja 2016

Zupa z białych szparagów



  • 500 g białych szparagów,
  • sól,
  • cukier,
  • 100 g sera typu cheddar,
  • 150 g łososia wędzonego na gorąco,

Szparagi umyć, obrać pokroić na mniejsze kawałki, zalać wrzącą wodą (wody powinno być 2 cm ponad poziom szparagów). Dodać pół łyżeczki soli i łyżeczkę cukru.
Ugotować do miękkości. Zmiksować, przetrzeć przez sito.
Dodać starty ser. Podgrzewać do rozpuszczenia, nie gotować.
Doprawić solą i cukrem do smaku.
Na dnie naczynia ułożyć kawałki łososia, wlać zupę.
Udekorowałam listkami rukwi wodnej.


2 komentarze:

  1. Piękny przepis i pięknie podana zupka.Gratulacje :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za miłe słowa :) serdecznie pozdrawiam

      Usuń