Bitki z karkówki z jelenia można podać z kluskami kładzionymi ziemniaczanymi, kluskami parzonymi kładzionymi, kluskami kładzionymi z surowych ziemniaków....
- 1 kg karkówki z jelenia,
 - 3 cebule,
 - 300 ml bulionu warzywnego,
 - 200 ml czerwonego wytrawnego wina,
 - 2 listki laurowe,
 - pieprz kolorowy,
 - 2 łyżki smalcu (smalec gęsi) do smażenia,
 - sól,
 - cukier
 
Karkówkę
umyć, usunąć błony, osuszyć, pokroić na kotlety. 
Kotlety
stłuc, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze
wszystkich stron na rumiano, przełożyć do garnka. Cebule pokroić
w półplasterki poddusić dodając szczyptę cukru, soli. Następnie dodać listki
laurowe, wlać bulion i dusić pod przykryciem. Po 20 minutach wlać
wino, dusić do miękkości.
W
razie potrzeby doprawić solą. 

no z takim mięsem się jeszcze nie spotkałam, szacun! jestem ciekawa smaku
OdpowiedzUsuńdzięki i polecam :) pozdrawiam :)
UsuńWłaśnie dusi sie😊 będzie pysznie.dzięki za przepis
OdpowiedzUsuńo, jak mi miło :) proszę o informację czy smakowało, pozdrawiam życząc smacznego :)
Usuń