środa, 25 czerwca 2014

Spaghetti ze świeżą botwinką w sosie z bryndzy ze świeżymi borówkami


Danie przygotowane podczas warsztatów w Jung & Lecker a stworzone przez Oliwię Bernady.
  • 250g spaghetti,
  • jeden pęczek botwinki,
  • jeden duży ząbek czosnku,
  • 100ml śmietany kremówki,
  • 125g bryndzy,
  • 75g borówek świeżych amerykańskich,
  • oliwa,
  • sól,
  • pieprz,
Botwinkę posiekać.
Czosnek pokroić w plasterki.
Na oliwie podsmażyć botwinkę, dodać czosnek, wlać śmietanę, dodać pokruszoną bryndzę.
Redukować przez ok. 2 minuty.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Ugotować makaron al dente.
Połączyć z sosem, posypać świeżymi borówkami.



zastawa z

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz