czwartek, 26 czerwca 2014

Tagliatelle fresche z niedźwiedzim czosnkiem, pomidorkami malinowymi i kalarepką

Danie przygotowane podczas warsztatów w Jung & Lecker a stworzone przez Oliwię Bernady.
Tagliatelle fresche z niedźwiedzim czosnkiem, pomidorkami malinowymi i kalarepką

  • 400g pomidorów,
  • 2 kalarepki,
  • 250g tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim "ciao bella",
  • 75ml klarowanego masła,
  • kolendra,
  • sól,
  • pieprz,
  • wyciśnięty ząbek czosnku
Kalarepkę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle.
Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, wyciśnięty ząbek czosnku, dusić 10 minut. Doprawić sola i pieprzem.
Ugotować makaron al dente.
Makaron połączyć z sosem i posypać kolendrą.



zastawa z

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza